Welkom

Wie

ben ik

Wat

kan ik

voor je

doen

Reacties

Contact

Algemene

voor-

waarden

Materiaal

 

Er is zo ontzettend veel leuk materiaal op de markt. Het liefst wil ik altijd alles kopen, zowel op beurzen als ook in de boekhandels. Geweldig wat een mooie materialen er zijn: kaarten, spelletjes, boekjes, lijstjes, kalenders, kauwkettingen, noem maar op. Ik werk niet met standaard materialen of programma’s als pasklaar antwoord bij een hulpvraag. Leuker is het om de kijken wat er gebeurt bij het aanreiken van verschillende materialen. Zo ontstaat er een gevarieerde mix van verschillende boeken en spelletjes waardoor het onderzoek of de begeleiding vaak levendig blijft.

 

Een leuk boek om op een ontspannen en originele manier elkaar te leren kennen vind ik het ‘kletsboek’ (Michael Jansen). Ik gebruik regelmatig het ‘volle hoofden boek’ (Linde Kraijenhoff) een hele toegankelijke manier

om na te denken wat er gebeurt in ons hoofd en daar concreet mee

te oefenen. Ook kaartjes met bijvoorbeeld kwaliteiten erop of helpende gedachten maken het soms makkelijker om te praten over abstracte onderwerpen, kinderen hebben dan daadwerkelijk iets in handen. Verder zet ik ontzettend veel spelletjes in, dit houdt sessies aantrekkelijk en het zorgt er ook voor dat hetgeen we willen versterken direct in de praktijk getraind wordt. Ik maak gebruik van alles wat ik in de directe omgeving van het kind tegenkom (of wat daarbij past uit mijn eigen voorraad).